Spoštovani starši,
glede na potrjene primere okužbe z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) v Sloveniji vas obveščam o trenutno znanih ukrepih oziroma usmeritvah Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V Sloveniji še ni razglašena epidemija in niso izrečeni ukrepi zapiranja vrtcev, šol in ostalih izobraževalnih ustanov. Ministrstvo priporoča, naj pojav novega koronavirusa ne ohromi vsakdanjega življenja. V naslednjih dnevih nimamo načrtovanih nobenih aktivnosti, ki bi predstavljale povečano tveganje, tako učno-vzgojni proces teče mirno naprej.

Simptomi in znaki okužbe so podobni tako pri COVID-19 kot pri drugih okužbah dihal. Če otrok/učenec zboli z znaki akutne okužbe dihal (vročina nad 38°C, kašelj, težko dihanje), mora ostati doma. Če imate podobne simptome starši, nikakor ne spremljajte otroka v šolo/vrtec ali hodite ponj. Če pa ste se v zadnjih 14 dneh zadrževali na območjih s povečanim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom, ali ste bili v stiku s takimi osebami ali z osebami z dokazano okužbo, in imate vi ali otrok opisane simptome, se nemudoma po telefonu posvetujte z zdravstveno službo (izbrani osebni zdravnik, dežurna zdravstvena služba), od katerih boste prejeli navodila o nadaljnjih ukrepih.

Ministrstvo za zdravje in NIJZ natančno spremljata dogajanje, obveščata javnost o preventivnih ukrepih in pripravljata ustrezne ukrepe za zajezitev širjenja okužb v Sloveniji.
O vseh preventivnih ukrepih, usmeritvah pristojnih služb in morebitnih posebnostih dela na šoli/vrtcu, vas sproti obveščamo na spletni strani šole in vrtca.

Želim vam lep popoldan. Pazimo nase, na svoje bližnje in na vse okoli nas.

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost