V našem vrtcu – vrtcu Slivnica smo se odločili, da sodelujemo v projektu TEKSTILNI ODPADKI SO IZ MODE saj smo mnenja, da včasih po nepotrebnem vstran vržemo veliko tekstilnih izdelkov. V mesecu marcu smo se s podjetjem Snaga d.o.o. pridružili akciji Evropski teden zmanjševanja odpadkov, saj je tekstilna industrija ena izmed največjih onesnaževalcev našega okolja. V projektu je sodelovalo vseh sedem skupin vrtca. Tako se je začela prva izmenjevalnica oblačil. Teden zbiranja oblačil se je pričel. Zbirno mesto je bilo v skupini Žabic, kamor so starši prinašali čista, lepo ohranjena in nepoškodovana oblačila primerna za prihajajočo sezono. Zbrana oblačila sta naši koordinatorki akcije Maja Bradeško in Mateja Damijan pregledali, obesili na obešalnike in zložili na pripravljeno stojnico. Stojnica je bila v kotičku, kjer je bil velik napis NE ZAVRZI OBLEKE, OHRANI PLANET in MISLIM DRUGAČE KER VZAMEM PRIJATELJEVE HLAČE. Te napise so oblikovali predšolski otroci našega vrtca. Naša izmenjevalnica oblačil je bila uspešna, saj so vsi kosi našli nov dom.

V tej akciji je sodelovalo 30 enot vrtcev in šol in naš vrtec se je uvrstil med tri najbolj inovativno izpeljane izmenjevalnice. Uvrstili smo se na drugo mesto in si s tem prislužili nagrado 50 brezplačnih vstopnic za ogled Akvarij-terarija Maribor.

Tako smo se v TEDNU OTROKA, skupini Pikapolonice in Sovice odpeljali z avtobusom v Maribor. Tam smo si ogledali akvarije polne raznovrstnih rib, terarije polne plazilcev, dvoživk in insektov. Otroci so bili navdušeni in veseli izleta z avtobusom, obiskom Akvarij- terarija in seveda igre v Mestnem parku.

Jasmina Gradišnik

Dostopnost