Otroški nastop ob dnevu žena

V petek, 8. marca, ob dnevu žena, se je v Domu starejših občanov Slivnica –  SeneCura, odvijal poseben dogodek. Otroci iz vrtca Slivnica – skupina Pikapolonice smo pripravili čaroben nastop za stanovalke in stanovalce doma. To je bila izjemna priložnost za medgeneracijsko povezovanje in izražanje spoštovanja do starejših.

Ob prihodu v dom starejših občanov nas je pozdravil prijazen nasmeh osebja. Atmosfera je bila polna topline in pričakovanja. Prostor, okrašen s cvetjem, je oddajal poseben čar. Otroci so bili navdušeni nad priložnostjo, da pokažejo svoje talente in razveselijo stanovalke in stanovalce.

Nastop otrok je bil ganljiv. Pripravili smo raznolik program, ki je zajemal pesmi, plesne točke ter recitacije. Očarljive pesmi o ljubezni in prijateljstvu so odmevale po prostoru in pričarale nasmehe na obrazih prisotnih.

Posebno ganljiv je bil trenutek, ko so otroci izročili rože vsem varovankam. Ta preprosta, a iskrena gesta, je razveselila varovanke in osebje.

Otroci so s svojim nastopom dokazali, da lahko tudi majhni trenutki pustijo najgloblji pečat v srcih ljudi. Njihova spontanost, iskrenost in brezskrbnost so navdih in opomnik, kako pomembno je ohranjati človeško toplino in sočutje.

Ob koncu nastopa je bilo čutiti pristno povezanost med generacijami. Stanovalke in stanovalci so se zahvaljevali otrokom za nepozabno izkušnjo,  preden so otroci odšli polni veselja in ponosa, so se srečni in zadovoljni še posladkali z bonboni, mandarinami in čajem, ki so ga dobili od prijaznega osebja.

Ta dogodek je bil opomin, da so medsebojna ljubezen, spoštovanje in skrb ključni za bogato in izpolnjeno življenje.

Obisk vrtca v Domu za ostarele ob dnevu žena je bil več kot le dogodek – bil je simbol skupnosti, solidarnosti in ljubezni. Vzpostavil je mostove med generacijami in pričaral nepozabne trenutke, ki bodo ostali v spominu vseh udeležencev še dolgo časa.

Tina Pinter

Dostopnost