Spoštovani starši in skrbniki,

torek, 26. 1. 2021, ponovno odpiramo vrata vrtca Slivnica v polnem obsegu dejavnosti.

Vzgojiteljici vašega oddelka najkasneje do petka, 22. 1. 2021 do 10.00 ure  na mail sporočite ali bo vaš otrok prišel v vrtec.

Sporočite tudi  uro prihoda in odhoda zaradi oblikovanja » mehurčkov« v vrtcu in sicer:

– Ime in priimek otroka, vrnil se bo v vrtec in bo v vrtcu od __ure do __ure,

ali

ime in priimek otroka, v času dokler bo razglašena epidemija ne bo obiskoval vrtca.

Prosimo vas, da k temu resno pristopite. V kolikor vaše prijave ne bomo prejeli do petka, 22. 1. 2021 do 10.00 urebomo smatrali, da otroka ne boste pripeljali v vrtec.

Vrtec naj obiskujejo le zdravi otroci (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki).

Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Pred vrati vrtca Slivnica bo nameščeno razkužilo. Starši, ki vstopate, si morate razkužiti roke in obvezno nadeti masko.

Prosimo vas, da se v vrtcu ne zadržujete in upoštevate varnostno razdaljo do drugih ljudi v vrtcu. Upoštevajte pravilno higieno kašlja, kihanja ter pravilo socialnega distanciranja.

V vrtec otroka pripelje le ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.

Starši in skrbniki ste dolžni upoštevali protokole in ukrepe podane s strani vrtca.

Otroci naj načeloma ne prinašajo igrač in knjig od doma. »Nujne igrače«(»ninice«, dude) in podobno bomo (če se le da) shranili za posameznega otroka, za čas med spanjem.

Priporočilo NIJZ je tudi, da v času, ko je še vedno razglašena epidemija, v izogib povečanju okužb in prevelikemu številu otrok v skupinah, če je le možno, uporabite druge možnosti za varstvo otrok, v kolikor jih imate. 

Vlada RS že pripravlja PKP8, vanj pa bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši in skrbniki, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.

Vsekakor delamo vse, da zagotavljamo varnost in dobro počutje otrok v vrtcu.

Hvala za vaše razumevanje in strpnost.

Veselimo se ponovnega srečanja in vas lepo pozdravljamo.

Slivnica, 21. 1. 2021

Pomočnica ravnatelja:                                        Ravnatelj:

Zdenka Vogrinec                                                Franc Gosak                  

                 

Dostopnost