Spoštovani starši/skrbniki,

včeraj popoldne smo prejeli okrožnico, s katero nas iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport obveščajo o sprejetem odloku, ki določa, da vrtci, ki se nahajamo v »rdečih« regijah, nadaljujemo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu; seveda ob upoštevanju vseh preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV2.

Plačilo vrtca

V prej omenjeni okrožnici je omenjeno, da bodo zgolj starši, ki prihajajo iz tako imenovanih »črnih« regij, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, in katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

V okrožnici iz prejšnjega tedna pa so nam zapisali, da Vlada RS pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila (torej tudi iz tako imenovanih rdečih območij).

Skupnost vrtcev Slovenije je že vzpostavila komunikacijo z MIZŠ in preverila, zakaj ni v predlogu PKP8 vključena določba, ki bi omogočala staršem iz rdečih regij, ki otroka ne bi pripeljali v vrtec, plačila oproščeni. Dogovori med MIZŠ in Vladnimi pogajalci še potekajo in upamo, da bo ta določba tudi zapisana v končnem PKP8, z gotovostjo pa vam tega žal ne moremo zatrditi.

Takoj, ko bo zadeva s plačilom vrtca povsem jasna, vas bomo nemudoma obvestili.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Pom. ravnatelja – vrtec:                                                   Ravnatelj:

Zdenka Vogrinec                                                              Franc Gosak

Dostopnost